8 idei de cadouri de Crăciun pentru copii

Când vine vorba de cadouri, în cea mai mare încurcătură mă pun cele pe care trebuie să le dăruiesc fiului meu sau copiilor din viața mea.

De ce? Fiindcă, în opinia mea, darurile pe care le oferim celor mici, au un impact/ ar trebui să aibă un impact important asupra educației lor….cel puțin mie așa îmi place să cred. Prin urmare, m-am gândit că acum, în preajma sărbătorilor, ar fi interesant și folositor să discutăm pe această temă.

Având în vedere că jucăriile sunt tare costisitoare, eu prefer să cumpăr poate mai puțin însă ceva de calitate și încerc să evit cu tot dinadinsul jucăriile confecționate din materiale nasoale, obiectele produse în China și pe cele care stimulează agresivitatea (acest punct se aplică mai mult băieților și mă refer aici la puști, pistoale, săbii etc). Acestea fiind spuse, iată care sunt sugestiile mele atunci când vorbim despre darurile pentru copii:

Cartea/ cărțile- cadoul suprem, în opinia mea;

  • indiferent de vârsta/ sexul copilului sau bugetul alocat, o carte este întotdeauna binevenită și aduce cu sine cele mai importante foloase;
  • Cuburile din lemn;
  • fiul meu, care acum are 6 ani jumate, a făcut cunoștință cu ele pe la 3 ani și le adoră;
  • aceste jucării sunt plăcute la atingere și „safe” fiindcă sunt din material natural, pun imaginația la contribuție și pot fi upgradate de la an la an pentru construcții din ce în ce mai elaborate;

LEGO – „when in doubt…buy Lego”;

  • nu știu ce aș mai putea adăuga despre aceste jocuri, în afară de faptul că sunt absolut geniale;
  • sunt costisitoare, de acord, însă pentru acestea se merită efortul unei investiții. Pe lângă faptul că dezvoltă creativitatea, stimulează vederea în spațiu si pune bazele primelor cunoștințe de matematică;
  • Puzzle-urile…cadouri excelente care se pot dărui atât fetelor cât și băieților; în plus, aceste jocuri se pretează aproape oricărui buzunar;

8-cadouri-craciun

Jocurile de societate: scrabble, șah, monopoly…excelente pentru orice vârstă! Dacă aveți copii până în 8-9 ani, vă recomand jucăriile din lemn de la Ikea: sunt de calitate, amuzante și rezistente!

Pentru băieți: jocurile de construcție cu piese din lemn de la Baufix, un brand austriac; dacă sunteți din Timișoara, le găsiți într-un magazin de pe strada Alba Iulia, vizavi de restaurantul Casa cu Flori; aceste jocuri pot fi de asemenea găsite online.

Piesele și sculele folosite pentru a construi o mașină Jocurile Djeco sunt extraordinar de creative si există pentru fete și băieți; le puteți găsi tot în magazinul amintit mai sus sau online.

Ca și încheiere, doresc să adaug faptul că mi se pare foarte important să îi învățăm pe copiii noștri cum să aibă grijă de cărți în primul rând, dar și de celelalte jucării prețioase; cred că este o modalitate prin care le putem transmite atât respectul față de obiectul în sine dar și față de persoana care le-a dăruit acel obiect. Cam acestea sunt ideile mele în materie de jocuri&jucării. Aștept cu nerăbdare sugestiile voastre!