Canapele extensibile – cum le alegi pe cele mai confortabile?

foto: dumonde.ro / magazin de mobilă din Sibiu

Uneori, când te întorci acasă de la serviciu nu vrei decât să petreci puțin timp cu cei dragi, să urmărești o emisiune la TV sau să citești o carte. Pentru a face toate aceste lucruri ai nevoie de o canapea extensibilă, pe care să poți sta confortabil.

Canapelele extensibile sunt ideale pentru apartamentele și casele mici, deoarece pot fi transformate rapid într-un pat confortabil. Pe piață sunt disponibile diferite tipuri de canapele extensibile, de aceea este important să ții cont de următoarele aspecte, dacă vrei să fii sigur că faci cea mai bună alegere.

Forma canapelei

Atunci când te decizi să cumperi o canapea pentru livingul tău, trebuie să te gândești la forma pe care ți-ar plăcea să o aibă aceasta. De cele mai multe ori, forma canapelei stabilește gradul de confort pe care această piesă de mobilier îl oferă, dar are și un impact asupra aspectului estetic al camerei.

Canapelele în stil franțuzesc și englezesc sunt la mare căutare, însă și canapelele secționale, rectangulare și modulare sunt foarte apreciate de clienți.  Canapelele în stil englezesc au spătarul și cotierele arcuite și nu sunt foarte ușor de încadrat într-o locuință, deoarece sunt considerate a fi canapele de lux, la fel ca și cele în stil franțuzesc.

Canapeaua modulară este versatilă, ușor de mutat și poate fi amplasată cu ușurință în orice locuință. Și canapeaua rectangulară se potrivește în majoritatea camerelor de zi, indiferent de designul acestora.

Canapeaua secțională este piesa de rezistență din orice living și este potrivită pentru familiile mai numeroase, deoarece are mai multe locuri.

Numărul de locuri 

Atunci când ne facem temele si ne uitam la modele de canapele extensibile, trebuie să ținem cont și de numărul de locuri pe care îl are. O canapea cu două locuri se potrivește foarte bine într-o garsonieră sau o cameră îngustă, în timp ce o canapea de 3-4 locuri este perfectă pentru un living mare.

Dacă ai suficient spațiu, iar prietenii te vizitează des și rămân la tine peste noapte, alege o canapea cu mai multe locuri pe care să o poți transforma rapid într-un pat confortabil și încăpător.

Material

Alege o canapea tapițată cu materiale care se potrivesc cu designul casei tale, dar asigură-te că acestea sunt și rezistente la murdărie. Dacă îți dorești să mai și dormi uneori pe canapeaua extensibilă din living, ar fi bine să alegi una din stofă, pentru că este ușor de întreținut și se curăță ușor.

Canapelele din piele ecologică sau naturală nu sunt foarte potrivite pentru dormit deoarece pot crea disconfort termic. Cele din bumbac sunt confortabile și plăcute la atingere, însă trebuie ferite de lumina soarelui, deoarece se pot decolora.

Dacă ai copii mici poți folosi și huse detașabile pentru canapea, deoarece pot fi spălate cu ușurință. În plus, protejează canapeaua împotriva murdăriei.

Tipul de șezut

Materialele folosite la fabricarea șezutului sunt, de asemenea, foarte importante deoarece influențează atât gradul de confort, cât și longevitatea canapelei. Canapele cu șezut din spumă cu memorie sunt foarte confortabile și au capacitatea de a reduce punctele de presiune din corp. Din păcate, nu toată lumea își permite să-și cumpere o astfel de canapea, deoarece este destul de scumpă.

Cele mai populare modele de canapele sunt cele cu arcuri, dar și cele cu perne și cu șezut din burete. Atunci când alegem o canapea trebuie să luăm în calcul și dimensiunea șezutului. O canapea confortabilă are o lățime de aproximativ 60-100 cm și un șezut cu o înălțime de 45-50 cm.

Umplutura pernelor

Atunci când îți cumperi o canapea trebuie să verifici și umplutura pernelor șezutului.De obicei, pernele sunt umplute cu puf natural sau artiicial. Canapelele cu perne din puf natural sunt mai scumpe, însă oferă mai mult confort și intră la categoria canapelelor de lux. Canapelele cu pernele cu umplutură artificială sunt mai ferme și au un preț mai mic.

Sistem de extensie

Dacă vrei să te bucuri de canapeaua ta cât mai mult timp, trebuie să alegi una cu sistem de extensie rezistent. Cele mai populare sisteme de extensie sunt cele prin glisare-rabatare și pliere de segmente. Pentru a avea mai mult spațiu în living, trebuie să-ți achiziționezi o canapea cu sistem extensibil tip pliere de segmente.

Însă, dacă vrei să folosești canapeaua pe post de pat în fiecare seară, ar fi mai indicat să alegi un model cu sistem de extensie prin glisare-rabatare pentru că este mai rezistent la uzură.

Design

Trebuie să recunoaștem că atunci când alegem o canapea, nu ținem cont doar de confortul pe care ni-l oferă, ci și de felul în care arată. Designul canapelei contează pentru fiecare dintre noi. În magazinele de specialitate găsim o gamă variată de canapele care se potrivesc atât într-un decor minimalist, cât și într-unul rustic sau elegant.

Este foarte important să alegi de la început cea mai bună canapea extensibilă, deoarece aceasta îți va influența pentru o perioadă lungă confortul dar și aspectul estetic al livingului.

Accesorii

Dacă te-ai hotărât să-ți cumperi o canapea extensibilă pentru camera de zi sau pentru camera de oaspeți, ar fi bine să te asiguri că are o ladă de depozitare, pentru a economisi spațiu. Dacă vrei să ai parte de mai mult confort, poți alege o canapea cu un unghi reglabil de înclinare al spătarului.

De asemenea, există multe canapele extensibile care se vând cu mai multe perne ce au același design, sau chiar cu tabureți pentru sprijinirea picioarelor.

Este destul de dificil să găsești canapeaua perfectă pentru livingul tău, însă dacă vei ține cont de toate informațiile prezentate mai sus îți va fi mai ușor să o alegi pe cea potrivită. În magazinele online poți găsi o mulțime de canapele frumoase în diferite forme, dimensiuni, culori și modele..

Este important să faci de la început alegerea corectă, deoarece achiziționarea unei canapele extensibile este o investiție pe termen lung. Alege să cumperi o canapea de calitate pe care să o poți folosi pe post de pat din când în când. Astfel, vei avea un loc suplimentar de dormit pentru prietenii și rudele care vor veni în vizită și vor decide să rămână la tine peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.