Ce trebuie sa stiti despre micoza piciorului

Ati constatat ca in ultima perioada aveti mancarimi intre degetele de la picioare, in special intre ultimele doua care sunt cele mai apropiate? Daca pe langa aceasta senzatie constatati ca s-a si inrosit pielea si chiar s-au format basicute, atunci inseamna ca este foarte probabil sa fi contact o ciuperca, care poate sa fie Candida albicans sau TRichophyton rubrum. In mod normal, acestea sunt inofesive, dar atunci cand intalnesc un mediu potrivit pentru a se dezvolta, pot fi destul de agresive cu pielea si sa provoace niste adevarate rani

Dupa ce apare intre degetele 4 si 5, ciuperca incepe sa se raspandeasca si in alte zone, unde incepe sa va mance piele si sa apara ca o eczema sub forma de mici blistere. Infectia poate trece uneori neobservata, avand forma unor crapaturi simple intre degetele de la picioare. In mai multe luni sau ani, micozele pot afecta si unghiile, iar prima care este afectata este unghia de la degetul gros, iar daca nu o tratati repede, unghia va fi distrusa definitiv.

Pentru a trata ciuperca piciorului este nevoie sa consultati un medi

Pentru a trata ciuperca piciorului este nevoie sa consultati un medic dermatolog care sa va prescrie un unguent potrivit, pe care il veti aplica pe zona cu probleme timp de 3 sau 6 saptamani, in functie de produs, dar trebuie sa aveti grija si la igiena piciorului, astfel incat sa impiedicati recidiva ei. Crema trebuie aplicata pe pielea curata si uscata, iar dupa aceea va trebui sa feriti piciorul de apa timp de 24 de ore.

Tot pentru a preveni reaparitia acestor infectii fungice, trebuie sa va luati cateva masuri de precautie la piscina si in salile de sport, incaltandu-va cu sandale sau papuci imediat ce iesiti din apa sau cand stati la dus.

Acasa trebuie sa aspirati covoarele de cateva ori pe saptamana, folositi un sapun cu pH neutru, pentru ca sapunurile prea abrazive pot modifica pH-ul pielii, ceea ce constituie un mediu favorabil pentru infectiile din exterior. Trebuie sa va uscati picioarele dupa fiecare dus si sa va reglati nivelul de transpiratie pudrandu-va in mod regulat incaltamintea (atat cea de oras cat si cea sport) cu prafuri antifungice si purtati doar sosete de bumbac.

De asemenea, incercati sa purtati incaltaminte din piele, mai ales atunci cand urmeaza sa desfasurati activitati sportive. Daca sunteti predispusi la infectiile fungice, cel mai bine ar fi bine sa nu mergeti la saune sau bai de aburi, deoarece aceste locuri sunt adevarate cuiburi de ciuperci. In cazul in care o persoana din casa a luat o ciuperca la picior, atunci ar trebui sa aiba in baie un covoras pe care sa calca de fiecare data cand se spala, astfel incat sa se impiedice raspandirea ciupercii si la alti membrii ai familiei.