Ce optiuni ai daca vrei sa montezi un semineu

Te-ai hotarat sa instalezi un semineu in locuinta pentru a te bucura si tu de cadrele minunate de familie din filme si carti. Ei bine, partea buna este ca ai o sumedenie de optiuni la dispozitie. Daca vrei cu adevarat sa ai un semineu, te poti bucura de unul fara a investi neaparat o avere. Iata care sunt optiunile!

Semineu pe lemne

Incepem cu acest tip de semineu pentru ca este cel care ne apare primul in minte atunci ne referim la un astfel de obiect. Semineul pe lemne este cel clasic cu horn, pe care il vedem in mai toate filmelele, dar si in fotografiile de poveste cu cabane de munte. Aceste seminee sunt foarte autentice si cresc considerabil valoarea imobilului in care se afla. Semineele pe lemne pot asigura incalzirea locuintei si arata in acelasi timp foarte bine. Toate bune pana aici. Partea mai putin atractiva? Aceste seminee sunt cele mai scumpe. Pentru a instala un astfel de model ai nevoie de cateva mii bune de euro. In plus, ai nevoie sa te aprovizionezi si cu lemne. Un alt aspect mai putin atractiv este ca trebuie sa supraveghezi mereu focul si sa ai de asemenea grija la fum si cenusa.

Semineu pe gaz

Semineele pe gaz folosesc si ele o flacara reala, doar ca usor diferita fata cea din cazul semineelor pe lemne. Asta pentru ca lipsesc mocnitul si mirosul specifice arderii lemnului. Avantajul consta insa in faptul ca sunt mai ieftine si mai usor de instalat. Ele necesita in continuare un sistem de evacuare si in plus alimentarea cu gaz, dar lucrurile sunt mai simple decat in cazul unui semineu pe lemne. Semineul pe gaz reprezinta un compromis pentru cei care isi doresc o flacara reala, dar pentru un pret mai mic.

Semineu electric

Semineul electric prezinta trei avantaje foarte mari in fata celorlalte doua. Acesta este in primul rand foarte accesibil, avand preturi incepand din jurul sumei de 300 de lei. Apoi, modelele au flacara virtuala si prin urmare nu scot fum si cenusa si nu trebuie curatate. Un alt avantaj major este reprezentat de faptul ca ofera o siguranta maxima. Cu un semineu electric nu mai trebuie sa iti faci griji in privinta accidentelor provocate de foc. Intrucat flacara este virtuala, semineul nu trebuie supravegheat si nu reprezinta un pericol nici pentru cei mici.

De asemenea, aerul este mereu curat si nu este contaminat cu monoxid sau dioxid de carbon. Dezavantajele unui semineu electric se leaga foarte strans de avantaje. Intrucat are flacara virtuala, acesta este mai putin realist. Modelele actuale ofera insa o experienta din ce in ce mai fidela cu realitatea. Un alt dezavantaj este ca modelele electrice au putere termica mai mica si nu pot fi folosite drept surse principale de caldura.

Dupa cum poti vedea, fiecare tip de semineu are avantajele si dezavantajele sale. Am putea spune totusi ca pentru un utilizator obisnuit, varianta electrica este cea mai accesibila si mai la indemana. Este foarte usor sa montezi un astfel de aparat in locuinta si sa te bucuri de o experienta cu totul aparte alaturi de cei dragi.