Automotivarea face minuni

Să prespunem că eşti genul de om care merge după „nu lăsa pe mâine ce poţi face azi, lasă pe poimâine că poate nu mai e nevoie”. Să mai presupunem şi că nu are cine să-ţi dea şuturi ca să înaintezi dar înlăuntrul tău există o urmă de dorinţă spre a face ceva, în a progresa.

O metodă bună este automotivarea. Spre exemplu, eu îmi pun o notă pe ecranul telefonului unde scrie „învaţă” sau „fă ceva”, depinde de situaţie. Sau îmi fac o listă cu lucrurile pe care trebuie să le fac azi, mâine, poimâine şi tot aşa. Şi nici nu e foarte greu, asta dacă voinţa ta îşi face apariţie atunci când trebuie şi dacă ştii să te motivezi cum trebuie şi nu superficial.

Culmea e că deşi facem lucruri care ne plac, uneori avem nevoie multă de încrederea în sine. Să ne înţelegem singuri, fără nevoia de a apela la cei din jur pentru că de cele mai multe ori nu dăm de sfaturile de care avem nevoie ci de nişte lucruri nefolositoare. Evident, ultimul ajutor vine tot din partea propriei persoane. Aşa că…aveţi încredere în puterea voastră de gândire şi motivaţi-vă astfel încât să aveţi de câştigat din asta.

Voi cum vă automotivaţi?