E iubire atunci când…

Cred că oamenii buni se nasc buni, nu devin, sunt plămădiți din iubirea a două suflete gemene.

Bunătatea unui om se simte în vorbe, gesturi, tăceri. Se simte în felul în care te salută spunându-ţi bună dimineaţa precum clinchetul unui clopoţel sau bună seara ca şi cum ţi-ar mângaia sufletul.

Feminitatea se defineşte, poate, tocmai prin această virtute de a se transfigura prin dragoste, de a se spori pe sine. Farmecul fizic, resorturile voinţei, antenele inteligenţei, fiinţa insăşi, totul e argumentat prin dragoste.

Într-un bărbat pasiunea creează aproape întotdeauna dezastre. La femei ai impresia, că dimpotrivă, dă certitudini.

El, emană senzualitate, pasiune, şi în acelaşi timp blândeţe. E calm şi echilibrat. Şi mă văd capabilă să ţin flăcările sub control astfel încât să-mi încălzească inima tot restul vieţii. Are o privire fixă, misterioasă şi fascinantă.

Iubire nu e atunci când te ciupeşte pe facebook şi îţi pune o inimioară pe timeline. Nu. Iubire e atunci când, deşi e supărat pe tine, îţi cere iertare şi ia vina asupra lui, pentru că relaţia voastră e cea mai importantă. E iubire atunci când, deşi are 30 de ani, se maimuţăreşte cu tine pe stradă doar ca să te facă să râzi. Şi ghici ce? Nu îi e ruşine. E iubire atunci când îl prinzi că se uită la tine şi nu întoarce privirea, ci vine la tine şi te sărută.

 E iubire atunci când te priveşte cu toată dragostea lui atunci când mănânci, scrii, râzi, cânţi, sau plângi.

Simţi şi ştii că e iubire pentru că nu îi e ruşine să îţi spună că te iubeşte de faţă cu prietenii lui, cu părinţii lui, cu părinţii tăi. Atunci e iubire. Când la un film de dragoste este o parte tristă şi el te strânge în braţe cu căldură. E iubire, e dragoste sută la sută.

Şi te iubeşte mai mult decât se iubeşte pe sine. Iar tu îl iubeşti la rândul tău. Pentru că te face să simţi. Pentru că ţi se înmoaie inima de câte ori de te gândeşti la el. Pentru că nu dă cu piciorul la nimic. Pentru că îşi face planuri de viitor cu tine. Pentru că te vrea lângă el. Pentru că voi sunteţi un întreg.