Ce este masajul cu pietre calde?

Masajul cu pietre calde este un masaj de specialitate, in care terapeutul foloseste pietre netede, incalzite, care se plaseaza pe corp. Caldura poate fi atat de profund relaxanta si il ajuta pe terapeut sa lucreze mult mai profund si mult mai repede.

Originile masajului cu pietre calde

Pietrele calde incalzite cu foc au fost folosite de catre nativii americani pentru a trata dureri musculare, dar renasterea moderna a acestei terapii de masaj este creditata de catre Mary Nelson, originara din Tucson, Arizona. Ea a denumit stilul ei de masaj LaStone Therapy, iar acesta are o componenta spirituala native Americana si necesita multa instruire si certificare.

Cele mai multe centre spa ofera propriile lor versiuni de masaj cu pietre calde. Un masaj cu pietre calde necesita de asemenea, multa indemanare si sensibilitate din partea unui terapeut. Unul dintre cele mai memorabile tratamente ale mele din centrele spa a fost masajul cu pietre calde.

Cum sa obtii un masaj cu pietre calde fantastic?

Calitatea unui astfel de tratament depinde de cat de bine a fost intruit terapeutul si de cat de priceput este acesta. Unii terapeuti nu adora acest tip de masaj, datorita faptului ca pietrele calde sunt dificil de manevrat. Cea mai buna sugestie a mea pentru a va putea asigura un masaj fantastic cu pietre calde, este obtinerea unei terapii LaStone, deoarece terapeutii specializati in aceasta tehnica de masaj au fost foarte bine instruiti. Puteti intreba de asemenea si daca terapeutul respectiv are experienta in masajul cu pietre calde, pentru a va asigura ca o sa aveti parte de un astfel de masaj pe cinste.

O alta solutie este aceea ce a intreba prima data daca in centrul spa respectiv se afla un terapeut care este specializat in acest tip de masaj cu pietre calde. Unii terapeuti iubesc acest fel de tratament, in timp ce despre altii nu se poate spune asta. Trebuia neaparat sa apelati la un centru spa care sa fie impecabil din punct de vedere al curateniei. Nu este recomandat sa apelati la un spa cu discount.

 

Ce se intampla pe durata unui masaj cu pietre calde?

Inainte de a incepe masajul, terapeutul de masaj igienizeaza pietrele si le incalzeste in apa fierbinte. Pietrele sunt de obicei din basalt, sau roca vulcanica neagra, deoarece acestea au proprietati bune in a absorbi si retine caldura. De obicei masajul incepe cu tine pozitionat cu fata in jos, iar cu terapeutul lucrand pe spatele tau.

In primul rand, terapeutul incalzeste corpul cu masaj traditional suedez, apoi acesta va va masa cu pietre incalzite. Pe masura ce pietrele se racesc, terapeutii le inlocuiesc cu altele. Terapeutul foloseste mai multe pietre de diferite forme si dimensiuni- cele mai mari pe muschii mai mari, iar cele mai mici pe muschii mai mici.

Terapeutul ar putea plasa de asemenea, pietre incalzite in anumite puncte, de- a lungul coloanei vertebrale, in palmele mainilor, pe abdomen sau chiar intre degetele de la picioare, pentru a imbunatati fluxul de energie din corpul dumneavoastra. Multi dintre terapeuti sunt de parere ca pietrele au o incarcatura energetica, care trebuie sa fie mentinuta prin plasarea lor intr- un model de spirala.

Asigurati- va ca o sa informati terapeutul daca simtiti ca pietrele sunt prea calde sau presiunea este prea intense. Mai mult decat atat, ii poti cere acestuia sa se opreasca daca nu iti place ceea ce simti. Daca iti place caldura, dar nu si pietrele, trebuie sa stii ca un prosop aburit este un alt mod de a obtine caldura intr- un masaj.

Cat costa un masaj cu pietre calde?

Un masaj cu pietre calde este mai scump decat un masaj suedez de baza, deoarece este nevoie de mult mai multa pregatire si dureaza mai mult timp. De obicei, un masaj cu pietre calde costa aproximativ 150 de dolari, insa pretul poate fi chiar si mai mare in cazul in care acesta este efectuat la un hotel sau un centru spa.

Cand nu ar trebui sa apelezi la aceasta terapie?

Masajul cu pietre calde nu este indicat daca suferi de diabet, hipertensiune arteriala, boli de inima sau iei medicamente care subtiaza sangele. Nu ar trebui sa apelati la o astfel de tarapie daca sunteti gravida sau daca ati suferit arsuri solare.