Recenzii
Am testat DreamTone – primul corector pigmentar de la Lancôme. Iată părerea mea despre acesta.
Ce susține: Acest produs cosmetic promite un ten uniform, luminos și fără pete pigmentare.
Destul de interesant pentru mine deoarece eu am ceva pete sub ochi și în jurul gurii. Au apărut în timpul sarcinii și au rămas. Se agravează dacă stau la soare. În timpul sezonului rece, când nu sunt bronzată, nu se observă aproape deloc, ca atare nu știu dacă acest produs chiar este capabil să decoloreze. Lancôme spune că pentru rezultate, crema trebuie folosită cel puțin 2 săptămâni. La prima vedere și „simțire” este un produs cu textură foarte ușoară, o combinație între ser și cremă de fapt.
Intră foarte rapid în piele, nu este deloc uleioasă, lasă o senzație „fresh” pe față și netezește de la prima utilizare. Pentru tipul meu de ten (care este combinat) nu cred că e neapărat potrivită, deoarece nu e destul de hidratantă în zona obrajilor. Poate pe timp de vară ar avea mai mult succes. Sunt însă sigură că nu aș putea folosi acest produs în mod constant, deoarece are un parfum foarte puternic.
Există 3 variante:
- Pentru ten închis la culoare (crema are culoarea unei creme BB, discret sidefată).
- Pentru ten mat de culoare medie (crema are nuanța piersicii, discret sidefată);
- Pentru ten deschis la culoare (crema are o culoare rozalie, discret sidefată);
Cu tenul meu deschis, am folosit toate cele 3 variante și nu am observat nici o diferență. Pentru ceea ce am văzut că oferă, este un produs prea scump (95€/ 40ml), și nu îmi place faptul că are mult alcool și parfum în compoziție (aceste ingrediente favorizând deshidratarea și iritarea pielii).
În concluzie:
- Textură
- Lejeritate
- Senzație fresh
- Non- uleioasă
- Netezire
- Iluminare
- Hidratare
- Alcool
- Parfum
Preț versus calitate
Iată aici lista de ingrediente:
Ingrediente: Water, Cyclohexasiloxane, Propylene Glycol, Glycerin, Alcohol Denat., Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol, Squalane, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Polysilicone-11, Peg-10 Dimethicone, Hydroxyphenoxy Propionic Acid, Grifola Frondosa Fruiting Body Extract, Carbomer, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Inulin Lauryl Carbamate, Aluminum Hydroxide, Mannitol, Chlorella Vulgaris Extract, Ammonium Polyacryldimethyltauramide/Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Disodium Edta, Disodium Stearoyl Glutamate, Hydroxyethylcellulose, Capryloyl Salicylic Acid, Acetyl Tetrapeptide-15, Ethylhexyl Hydroxystearate, Acrylates Copolymer, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Ci 19140 / Yellow 5, Ci 75470 / Carmine, Ci 77163 / Bismuth Oxychloride, Ci 77891 / Titanium Dioxide, Mica, Geraniol, Eugenol, Limonene, Citronellol, Benzyl Alcohol, Fragrance.
Pentru petele mele pigmentare, voi continua să folosesc sucul proaspăt de lamâie; în câteva minute pielea feței e cu adevărat mai strălucitoare, petele sunt decolorate și tenul e hidratat. În plus, această metodă este 100% naturală, simplă, extrem de ieftină și se pretează oricărui tip de ten.
Voi ați încercat produsul acesta sau altele asemănătoare? Ce părere aveți?
Recenzii
Cartea Pacienta Tacuta de Alex Michaelides
Cartea Pacienta tacuta a aparut la editura Litera si se numara deja printre thrillere exceptionale ale anului 2019. Autorul, Alex Michaelides debuteaza in lumea scriitorilor cu acest roman care se bucura de aprecierea criticilor si a fanilor din intreaga lume. Este un roman misterios, bine scris si cu un deznodamant surprinzator.
Plotul
Intr-o seara linistita, Alicia Berenson ii impusca pe sotul ei de cinci ori, apoi se opreste sa vorbeasca. Sase ani mai tarziu, a fost inchisa intr-o institutie de psihiatrie, dar inca nu a spus nici un cuvant. Alicia devine astfel, pacienta tacuta.
Theo Faber, un psihoterapeut care vine cu propriul sau bagaj de traume, promite sa deblocheze secretele care inconjoara aceasta femeie misterioasa. Dar Alicia este un tip de sfintenie, o victima, sau poate, dupa cum sugereaza un personaj, o sirena tacuta. Theo devine un fel de avocat pentru Alicia si toate partile din procesul terapeutic sunt fascinante pentru citiror.
Scrisul lui Alex Michaelides este inteligent, plina de ritmuri si este bine compus. In calitate de autor, el este in deplina stapanire a acestui debut fulminant. Doar de indata ce credeti ca intelegeti ce se intampla, vor aparea noi probleme la suprafata. Aceasta va atrage si va veti descoperi dezvaluind noi mistere care va vor atrage si mai mult in lectura.
Prin contrast, cititorii se apropie de personajul psihoterapeutului Theo. Povestea lui Theo este cea pe care o urmarim foarte indeaproape pe durata citirii. Il urmarim cand isi incepe noul loc de munca la Grove, unitatea psihiatrica in care locuieste Alicia, ne uitam in timp ce isi incepe sesiunile cu aceasta incercand sa-i sparga tacerea si vedem cum navigheaza birocratia din institutie. In acelasi timp, cand Theo incearca incet, dar sigur, o legatura semnificativa cu Alicia, tot asa si cititorii cauta o intelegere semnificativa a vietii personale a lui Theo. Pentru un personaj care este hotarat sa dezvaluie secretele pacientului sau, Theo este el insusi misterios pentru cititor. Alex Michaelides adauga un alt nivel de mister aici, tinand cititorii sa se intereseze de dezvaluirea treptata a secretelor lui Theo, chiar si atunci cand secretele lui Aliciei ajung la luminca.
Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte
Impactul real al Pacientei tacute vine intr-un mod linistit si metodic in care Michaelides a scos tot ce e mai bun din personajelor sale. Autorul face un studiu de caractere exceptional: nu doar pacientul titular al povestirii, ci si terapeutul care o trateaza. De-a lungul cartii, Alicia este o prezenta linistita si totusi prezenta peste tot. Este fascinant ca povestea unui personaj sa nu poata fi povestita direct cititorului, ceea ce accentueaza misterul. Alicia devine aproape ca o panza neagra, un loc unde cititorii vor colecta ceea ce s-a spus despre ea pentru a obtine o farama din intelegerea infractiunii teribile pe care a comis-o.
De ce merita sa cumperi cartea
Sunt multe lucruri de spus despre aceasta carte. Este o proza inspirata din legendele grecesti care reuseste sa tina cititorul in suspans la fiecare noua pagina. Este un roman de debut remarcabil, care isi creeaza propriul drum, oferind un studiu inteligent al caracterelor si al ideii de crima din iubire. Zvonurile spun ca acest roman va fi ecranizat, lucru care cu siguranta va ambitiona autoru lsa continue cu aceasta cariera si sa mai scoata si alte romane uluitoare.
Recenzii
Cartea Poveste despre doua orase, de Charles Dickens
Poveste despre doua orase este un roman scris de catre Charles Dickens. Aparitia romanul dateaza din anul 1859 intr-o revista londoneza intitulata “All the year round”. In Romania, apare tradusa de abia in anul 2016. Conform unor statistici, acest roman este pe primul loc in topul celor mai bine vandute carti din lume.
Cu o insemnatate atat de mare, cartea a fost pusa in scena atat in Romania cat si pe marile scene de teatru ale lumii.
Plotul
Actiunea tulburatoare se desfasoara pe doua planuri, mai exact in doua orase si anume: Londra si Paris, in secolul al XVIII- lea. Astfel, cartea prezinta actiuni fictive desfasurate in timpul revolutiei franceze.
In prim-plan este viata familiei Manette, mai exact a doctorului Alexandre Manette si a fiicei sale Lucie. Totul incepe cu eliberarea doctorului dupa 18 ani de temnitare in inchisoarea Bastilia. Intemnitarea lui a fost o totala nedreptate, dar cu ajutorul fiicei sale Lucie si a lui Jarvis Lorry, partenerul de viata al fetei, reuseste sa se intoarca in Londra, unde incepe sa isi reia viata. Cu toate acestea, doctorul Manette a ramas cu multa dezgustarea dupa fuga sa din Paris odata cu eliberarea sa.
In viata familiei Manette apare tanarul Charley Darnay, un nobil francez care isi reneaga sangele nobil si ajunge sa se casatoreasca cu Lucie. Din cauza vremurilor tumultoase care erau in acel timp in Franta, destinul vietii familiei Manette ia o intorsatura groaznica, dupa ce Charley Darnay se reintoarce in Paris sa isi apere prietenul.
Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte
Actiunea spumoasa povestita din prisma unui narator omniscient, o sa tina cititorul in suspans si totodata o sa il captiveze prin cumulul de intamplari. Eroii romanului sunt adevarate arhetipuri ale dreptatii si ale iubirii inegalabile fata de cei din jur. Descrierea locurilor, a personajelor se face intr-un mod cat mai detaliat, pentru a il putea introduce pe cititor cat mai bine in cadrul povestit.
Temele atinse sunt filosofice si au menirea de a prezenta intr-un mod cat mai detaliat doua orase din doua tari diferite ale unor ani tulburatori. Tema care guvenreaza intregul roman este iubirea din care rezulta sacrificiul. Alte teme prezente sunt: razbunarea, revolutia, cruzimea.
De ce merita sa cumperi cartea
Poveste despre doua orase este un roman menit sa cutremure cititorul, dar si sa ii ofere o latura pozitiva. Este carte ce merita citita pana la ultimul cuvant, datorita modului de relatare si de prezentare a unui secol ce a lasat multe cicatrici. Este carte ce ofera speranta, iti dovedeste ca oricat de intuneric ar fi mereu exista o lumina numita iubire, si ca sacrificiul facut pentru dreptate si iubire nu este niciodata in van.
Recenzii
Cartea Viata e usoara, nu-ti face griji de Agnes Martin-Lugand
Cartea Viata e usoara, nu-ti face griji de Agnes Martin-Lugand, este despre dragoste, fericire, tristete si umplerea golurilor sufletesti. Aceasta carte este continuarea bestsellerului international Oamenii fericiti citesc si beau cafea. A aparut in tara noastra in 2016 si prezinta continuarea povestii de regasire a protagonistei Diane, care este decisa sa isi reinceapa viata la Paris. Este hotarata sa o ia de la capat in ciuda greutatilor cu care s-a confruntat in trecut.
Autoarea Agnes Martin-Lugand este de profesie psiholog, iar cand a renuntat la cariera pentru a avea grija de copii, a ales sa scrie. A publicat singura primul sau volum in 2012 si intr-un timp foarte scurt a ajuns sa ocupe primele locuri in topul vanzarilor de carti in format digital.
Plotul
La inceput, veti avea impresia ca ar fi putut fi nevoie sa cititi prima carte pentru a intelege unele dintre relatii, dar nu este impresios necesar. Veti face rapid legaturile pentru a va bucura de aceasta lectura usoara.
Diane, vaduva care si-a pierdut atat sotul, cat si copilul, s-a intors la Paris si si-a cumparat cafeneaua literara „Oamenii fericiti citesc si beau cafea” pe care o numeste oaza ei de liniste si pace.
Prietenul si angajatul ei, Felix, care este un om plin de energie si comic, este inca prezent si o sustine pe Diane in momentele de tristete si deznadejde. Intre cei doi naste o relatie de prietenie care il vor face pe cititor sa se intrebe daca nu cumva este ceva mai mult la mijloc.
Diane nu stie ce sa faca cu viata ei emotionala. Ea crede ca libraria este suficienta pentru ea, dar ceva lipseste. O noua relatie se prezinta in timp ce vechii prieteni revin in viata ei si se confrunta cu intrebari nesolutionate. Oare va reusi sa o ia de la capat fara sa fie din nou ranita?
Stilul literar si atmosfera creata prin cuvinte
Este o lectura usoara, care va ramane cu dumneavoastra mult dupa terminarea ultimei pagini datorita naturaletii cu care autoarea reda ceea ce pare, o sincera poveste de iubire. Ambele romane ne amintesc ca viata poate fi atat dureroasa, cat si nedreapta si intunecata. Avem insa nevoie de curaj pentru a vedea si partile bune ale vietii. De asemenea, caracterele sunt puternic dezvoltate in carte. Relatiile sunt bine construite, actiunea are sens si povestea este conturata astfel incat pana la sfarsitul cartii, cititorul sa simta nevoia de a plange.
De ce merita sa cumperi cartea
Daca v-ati confruntat vreodata cu o pierdere in viata si ati dat sansa de a umple acea diferenta cu ceva nou, veti primi cu caldura aceasta carte. Este o carte destul de buna si ati putea sa o cititi intr-o singura zi daca v-ati dedica ei. O sa va placa faptul ca situatiile nu sunt exagerate, nu merg prea mult timp si nu sunt repetitive. Unele carti redau aceleasi scene din nou si din nou, dar aceasta va ofera ceva diferit in fiecare pagina.
-
Frumusețe2 ani ago
Nu pot avea orgasm cand fac sex – ajutor! Ce se poate face?
-
Frumusețe5 ani ago
Pantofi cu toc – masurare inaltime corecta si alegerea dimeniunii tocurilor
-
Sanătate5 ani ago
Ce trebuie sa stiti despre micoza piciorului
-
Cosmetice2 ani ago
Dior Diorific Jewel Manicure Duo – Recenzie. Preț și Informații
-
Diete și Slăbire7 ani ago
Indulcitorii din dieta Dukan
-
Retete Culinare2 ani ago
Prăjitură Tosca cu mac, cremă de vanilie, biscuiți și ciocolată
-
Blog3 ani ago
Beneficiile cafelei pentru sănătate – câtă cafea putem bea?
-
Cosmetice3 ani ago
Crema de zi pentru ten normal spre mixt din gama Abeille Royale de la Guerlain – Review Complet.