Blog
Reguli Holdem
Poate cea mai practicata forma de poker este jocul de Texas Hold’em. Simplitatea regulilor si multitudinea situatiilor intalnite in joc contribuie la popularitatea uluitoare a jocului. Aici avem regulile de baza care sa te ajute sa intelegi ce se intampla atunci cand te asezi la masa de joc.
In Texas Hold’em fiecare jucator primeste doua carti cu fata in jos (hole-cards), iar apoi cinci carti urmeaza sa fie impartite cu fata in sus in mijlocul mesei (community cards). Primele trei carti ce apar simultan in mijlocul mesei poarta denumirea de „flop”, urmatoarea de „turn”, urmand ca ultima sa fie denumita „river”. Obiectivul jocului este sa faci cea mai buna combinatie de cinci carti, folosind cele doua carti ale tale si cartile comune.
Exista un buton alb, denumit de altfel si „dealer”, buton care se muta pe masa cu o pozitie mai la stanga, la inceputul fiecarei maini si indica de unde impartirea cartilor trebuie sa inceapa. Dupa ce fiecare jucator primeste cele doua carti va incepe prima runda de pariere.
Deschiderea. Texas Hold’em foloseste o structura de deschidere cu doua blind-uri. „Small blind” si „Big blind” reprezinta pariuri fortate, menirea lor fiind sa incurajeze actiunea la masa. Persoana din stanga dealerului va trebuie sa puna „Small blind” iar persoana din stanga „Small-blind”-ului va trebui sa puna „Big blind”. In mod curent Big Blind-ul este dublul Small Blind-ului. In jocul de No Limit Hold’em, Big Blind-ul reprezinta in general 1% din suma de intrare („buy-in”) la masa. Astfel atunci cand te asezi la o masa NL 1$/2$ buy-in-ul va fi 200$.
Odata ce blind-urile au fost asezate va incepe prima runda de pariere („pre-flop”). Primul jucator ce va vorbi va fi persoana din stanga BB-ului. Pentru ca aceasta este persoana care vorbeste prima intr-o mana, pozitia in care se afla poarte denumirea de „Under the gun” sau UTG.
Fiecare jucator are optiunea de a se retrage („fold”), de a plati („call”) sau de a mari miza („raise”) odata ce ii vine randul sa isi exprime aceasta optiune. In No Limit Hold’em jucatorii au dreptul sa parieze plecand de la 2xBB pana la a isi miza toate fisele („all-in”). Daca nimeni nu a dat raise pana cand actiunea a ajuns la Big Blind, acesta are optiunea de a spune pass („check”) sau de a da raise.
Odata ce s-a incheiat runda de pariere pre-flop, dealerul va aseza pe masa primele trei carti (flopul). Incepe runda de pariere pe flop, primul jucator care vorbeste fiind primul din stanga butonului de dealer. Acesta are optiunea de a spune check sau de a paria. Urmatorii vor avea optiunea de a spune check sau de a paria, in caz ca nici un jucator dinaintea lor nu a pariat, sau de a se arunca, a plati sau a mari miza, in caz ca inaintea lor au existat pariuri.
Odata ce actiunea de pe flop s-a incheiat, dealerul va aseza pe masa o a4a carte, cunoscuta sub numele de „turn”. Va urma runda de pariere pe turn, urmand aceleasi reguli ca si cea de pe flop. Odata ce aceasta se incheie, dealerul va aseza pe masa o ultima carte, denumita „river”. Jucatorii vor avea o ultima sansa sa parieze, iar odata ce ultimul pariu a fost platit, sau toti jucatorii au spus check, jucatorii isi vor arata cartile initiale pentru a fi determinat castigatorul. Jucatorul al carui ultim pariu a fost platit va trebui sa isi arate primul cartile, iar jucatorul care a platit va trebui sa isi arate mana doar daca are o mana mai buna. Altfel acesta are optiunea sa isi ascunda mana pierzatoare („muck”), nepermitandu-i adversarului sa vada cu ce a fost platit.
Regulile All-in-ului in Texas Hold-em
Exceptia pe o care o tratam aici este momentul in care 2 sau mai multi jucatori cu teancuri diferite de chip-uri (fise) ajung sa mizeze tot intr-o mana. Un jucator nu este obligat sa se arunce daca chip-urile pe care le are nu pot acoperi valoarea pariului unui alt jucator. In acest caz se creaza un pot separat (side-pot). Exemplu:
Jucator 1: 100$; Jucator 2: 50$; Jucator 3: 300$. Dupa flop Jucator 2 decide sa mearga all-in cu cei 50$. Jucator 3 plateste iar Jucator 2 decide sa mearga si el all-in. Jucator 3 plateste din nou. Astfel vor fi create 2 poturi: primul (main pot) va fi de 150$ (valoarea in fise pe care le detine Jucator 2, egalate de fiecare dintre ceilalti 2 jucatori) si un side pot de 100$ intre Jucator 1 si Jucator 3. Astfel Jucator 2 poate castiga doar ce e in main pot, iar ceilalti doi jucatori pot castiga doar side-potul sau ambele pot-uri.
Blog
Barbati sau fatalai, aceasta-i intrebarea
Am scris data trecuta despre fetele care nu mai stiu sa danseze, fara sa pomenesc o vorba despre indemanarea barbatilor in acest sens – si Irina m-a taxat – dar marturisesc ca ma intereseaza atat de putin cum danseaza barbatii incat nici nu mi-a trecut prin cap sa adaug un rand, doua, acolo, pentru echilibru.
Insa, cateva dintre reactiile la articol mi-au dat de gandit:
era, mai intai, o mama foarte incantata ca baieteii ei fac dans sportiv; era, apoi, un baiat care nu era de acord cu asta, considerand ca baietii care danseaza sunt fatalai, si ca mai bine i-ar fi „dus” sa faca sport.
Pentru ca impartaseam intrucatva ambele puncte de vedere, iar acestea erau contradictorii, mi-am dat seama ca e greu sa te raportezi la niste criterii exacte atunci cand faci diferenta intre un barbat si un fatalau.
In cazul de fata, ca sa ma intelegeti:
Nu cred ca un barbat care danseaza e automat fatalau, insa imi displac barbatii care danseaza din orice alt motiv decat pentru ca simt muzica – de exemplu, pentru a impresiona pe cineva, fie acel cineva o fatuca, o mama, un membru al juriului. Motiv pentru care nu asociez dansurile sportive unei forme de arta, pentru ca ele nu presupun un liber arbitru al trairii spirituale, ci le consider o forma de sport. Binevenita, desigur, ca orice sport. Pentru armonia trupului, pentru dezvoltarea mintii, dar nu pentru acea stare de catharsis a carei pierdere o deplangeam in dansatoarele de azi.
Pe de alta parte, e ceva putred si in teoria conform careia „baietelul dus sa faca sport” e automat educat in spirit barbatesc, cata vreme face asta pentru ca a fost luat de mami sau de tati de mana si trimis sa performeze. Cunosc parinti (tati, chiar) extrem de obsedati sa-si masculinizeze si sa-si „golaneasca” odrasla, dar care au esuat magistral. Asa cum se intampla mai mereu cand in discutie sunt oameni, suma componentelor e foarte diferita de ansamblu: e ca si cum ai pune intr-o oala faina, oua si lapte si ai crede ca deja ai facut cozonacul. Iar acesti parinti, in locul „barbatului” dorit, s-au ales cu un fel de Johnny Bravo.
Sunt sigur ca si voi cunoasteti masculi chipesi, puternici, sportivi, dar lipsiti de acel ceva care face diferenta intre, sa zicem, un ciobanesc german si un golden retriever. Stiu, golden retrieverii sunt simpatici – si asta vreau sa lamurim de la bun inceput: fatalaii pot sa fie niste exemplare de zahar si fara sa fie „barbati”. In schimb, invers nu mai este valabil: nu pot sa consider „barbat” pe cineva care abuzeaza de anumite atribute ale masculinitatii. Adica, pentru a va crea o imagine despre ce vorbesc, vreau sa cred ca un barbat adevarat stie sa bea, dar stie si cand sa se opreasca. Nu fuge de scandal, dar nici nu-l provoaca. Nu sta sub papucul muierii, dar nici nu-si exprima independenta prin violenta. Lucruri de genul asta.
Si-atunci, care ar fi acel element de care are nevoie un mascul pentru a fi barbat? Mai presus de inteligenta, de forta fizica sau psihica, de educatie?
Cred ca stiu raspunsul, dar nu sunt sigur ca stiu ce inseamna acest raspuns, ca atunci cand dai o lucrare de control si copiezi rezultatul unei probleme de la colegul de banca. Stiu ca raspunsul e increderea in sine, sunt aproape sigur ca asta ii trebuie unui barbat. Dar ce inseamna aceasta incredere si mai ales cum ajungi sa o dezvolti, asta mi-e mult mai greu sa teoretizez, mai ales ca risc sa fiu subiectiv.
Stiu ca trebuie sa ai curaj si totusi sa nu fii nesabuit. Stiu ca trebuie sa ai cu ce te lauda, fara sa fii fanfaron. Stiu ca trebuie sa ai ce povesti fara sa pierzi rabdarea de asculta povestile altora. Ca trebuie sa fii imun la durere si totusi sa ramai sensibil. Sa nu-ti fie rusine sa deschizi gura, dar mai ales sa stii cand sa n-o faci. Sa fii ironic si cinic, dar cu nimeni mai mult decat cu tine insuti. Sa iti poti apleca fruntea fara sa iti flexezi coloana vertebrala. Sa muncesti fara sa devii sclavul cuiva, nici macar al tau insuti. Sa-ti pastrezi libertatea optiunii, chiar si cand esti ultimul care alege. Sa fii un jucator bun: mereu dornic sa castige, intotdeauna capabil sa piarda. Sa nu-ti para rau ca ai regrete. Si cate altele.
Cred ca banalitati de genul asta fac diferenta intre un barbat si un fatalau – dar cum sa te apropii de ele, sa le pui in aplicare, asta habar nu am. Daca nu cumva exact aici o fi ascunsa piatra filosofala pentru fiecare mascul: sa-si gaseasca propria metoda de a fi barbat.
Blog
Charlotte Gainsbourg – Gainsbourg meets Birkin
Miss Gainsbourg a fost binecuvantata dinainte de a fi nascuta, probabil ca ursitoarele nu s-au lasat pana nu i-au daruit cate ceva. Departe de mine sa spun ca ea este perfectiunea intruchipata sau ca a avut o viata usoara si frumoasa, insa calitatile ii depasesc cu mult defectele. Ajunge sa vezi un film cu Charlotte si vei sti la ce ma refer.
Charlotte aparea ca titlu de revista in Franta si Marea Britanie inainte de a se naste, doar pentru ca era fructul unei relatii celebre si nabadaioase, cea dintre Serge Gainsbourg , idol pop al Frantei, si Jane Birkin, Lolita british care a cucerit Parisul cu voce de femeie-copil si zambetul sincer cu strungareata. Charlotte este un mix reusit de calitati artistice mostenite de la parinti, pe care era evident ca le va folosi in cariera de actrita/cantareata.
Cea mai frumoasa „trasatura” ii este vocea, cu accentul inimitabil englezesc, inflexiunile superbe dobandite in Franta. Insasi Charlotte afirma ca a mostenit din pacate defectele fizice ale parintilor, trasaturile taioase ale lui Serge Gainsbourg, nasul si gura care „pare facuta pentru a suporta un sir nesfarsit de tigarete” si silueta plata a mamei ei, alaturi de parul drept si fara stralucire.
Revin asupra vocii Charlottei Gainsbourg pentru ca este una impresionanta. Ultimul ei album, numit 5:55, este produs cu ajutorul „muzical” al lui Jarvis Cocker si a celor de la Air, si contine cateva piese care sunt demne de mostenirea Birkin-Gainsbourg. Un alt fapt demn de mentionat este ca monologul interpretat de ea in „The Cement Garden”, un film turnat la varsta de 22 de ani, este parte integranta si importanta a melodiei „What it feels like for a girl” a Madonnei.
Cu toate lamentarile Charlottei , este sigur ca a aflat din experienta partea buna la a avea toate aceste „blesteme” pe cap: faptul ca poate intruchipa o rara categorie de personaje in filme, si faptul ca va fi admirata pentru calmul eteric pe care il transmite din ochi si voce. Este o aparitie atipica pentru Franta, mai ales daca o comparam cu mama ei, Jane Birkin si cu sora ei Lou Doillon, care in prezent este model pentru colectia Milla Jovovich si Carmen Hawk. Scurt comment: se pare ca mai nou toate celebritatile care isi folosesc numele pentru a scoate o linie vestimentara pe gustul lor, isi folosesc si prietenele ca model; ex: Kate Moss si Irina Lazareanu model, Milla Jovovich si Lou Doillon model, Chloe Sevigny la Opening Ceremony si Chloe &friends ca modele.
Charlotte Gainsbourg (mai nou d-na Yvan Attal , actor spaniol devenit parizian, cu care are doi copii) este o aparitie fragila, putin atragatoare fizic in sensul dat de frumusetile voluptuoase care ne guverneaza alegerile vestimentare. Ea este opusul unei Brigitte Bardot, cu un stil de a se purta si prezenta mai degraba britanic, conservator si liniar. Garderoba ei pare a fi construita bipolar in alb si negru, si multe variatiuni ale acestora. Charlotte este stylish, stilul curge in venele tuturor din acea familie, insa prefera sa nu recurga la tertipurile tipic frantuzoaicelor, un accesoriu mic acolo, o pata de culoare aici. Combinatiile de alb si negru sunt cele mai des intalnite in cazul ei, mai ales atunci cand vine vorba de evenimente importante. Atunci cand o mama a doi copii poarta in mijlocul Parisului jeansi cu o camasa kaki si cizme moccasin, cel mai probabil este turista, si mai ales dezaprobata de cei din jur.
Charlotte reuseste si astfel de combinatii casual, poate putin a la tocilar european, cu sarm si charisma native. Chiar daca in viitorul apropiat nu o sa va doriti poseta creata pentru ea de Gerard Darel, dupa exemplul casei Hermes cu faimoasa Birkin, Charlotte Gainsbourg este insa mai talentata decat va fi vreodata Jane Birkin ca actrita sau cantareata, si simpla ridicare a stachetei este de ajuns pentru a o numi icon.
Blog
Chiar stii sa citesti semnele date de un barbat?
Daca barbatii prefera lucrurile simple si directe, femeile au un stil aparte de a interpreta semnele pe care ni le ofera barbatii (sau mai degraba pe care nu ni le ofera dar vrem noi sa fie acolo). De fiecare data se intampla la fel: ti s-au aprins calcaiele dupa un tip si incepi sa iti faci fel de fel de scenarii si sa ii interpretezi fiecare gest si cuvant. Insa cum nu esti Mama Omida se poate sa ii interpretezi gresit asa-zisele semnale.
Sunteti atrasi fizic unul de celalalt. Va intalniti intamplator la aparatul de cafea si orice faceti va atingeti intr-un fel sau altul sau mergeti impreuna cu masina si isi tine mana pe piciorul tau. Ok, recunosc ca s-ar putea sa ai dreptate: ii place de tine destul de mult. Dar sa stii ca asta nu inseamna ca va face ceva in sensul asta, respectiv nu va trage masina pe dreapta ca sa faceti sex nebun si apoi sa ramaneti impreuna pe vecie. Pentru barbati este o distinctie destul de clara intre atractia fizica si ceva mai mult, de aceea sunt fete cu care doar fac sex si fete pe care le iubesc. Tu in care categorii crezi ca intri din acest punct de vedere?
I-ai cunoscut mama. E adevarat ca fosta lui iubita, cu care a stat mai multe luni nu a ajuns niciodata sa ii cunoasca mama, care pentru el e tabu, insa asta nu inseamna ca te va cere de sotie. Sunt mai multe motive pentru care poti ajunge sa o cunosti: presiunea familiei „Ai si tu vreo iubita?”, i-a fost mai comod sa face-ti sex la el acasa… Asa ca, inainte de a fi exaltata si a cauta rochia de mireasa, reanalizeaza situatia.
Ce faci de Sarbatori? Wow, te-a intrebat asta si tu deja te gandesti ce sa iti pui in valiza? Potoleste-te putin, pentru ca intrebarea asta nu e cel mai usor semn de citit. Poate vrea sa vada pur si simplu ce faci, ca intre prieteni, poate ca a ramas singur ……u si de cat sa se uite la TV, prefera sa iasa cu tine, oriunde. In plus, e foarte umilitor pentru tine daca iti faci tot felul de planuri si scopul lui era sa iasa cu tine si prietenele tale in speranta ca ai o prietena buna si singura.
Cine a spus ca vrem sa ne intelegeti?
Ati observat si voi presupun ca in aproape toate articolele prezente in publicatiile de orice fel pentru femei la rubrica Dragoste & Sex suntem invatate cum sa ne purtam dragut pentru a da o sansa relatiei noastre, cum sa aducem armonia in caminul nostru, cum sa-l intelegem pe barbatul de langa noi, etc, cu alte cuvinte cum sa ne purtam cu manusi ca sa nu-l bagam in sperieti pe bietul mititel si sa o ia la fuga. Si in marea lor majoritate aceste articole sunt scrise tot de femei, care, din experienta lor personala sau profesionala, stiu mai multe decat noi, cele care citim, despre aceste lucruri.
Observ ca barbatii nu au nevoie de astfel de articolase pentru ca oricum ei sunt perfecti, singurele pe care le-ar citi cu interes fiind cele strict legate de sex – caci se stie cat de mult iti creste cota de piata atunci cand o femeie le povesteste prietenelor ce minune esti in dormitor. Deci, in timp ce noi ne documentam asiduu despre cum sa-i tinem pe langa noi, ei cauta bibliografie ca sa devina experti in seducerea cat mai multor femei.
Citeste si: Poti sa-ti bati nevasta la tv. Dar dupa orele 23
De cate ori v-ati surprins prietenul citind pe undeva ca o femeie are nevoie de demonstratii de afectiune, de mici surprize, de momente pe care sa le simta create special pentru ea? Probabil niciodata! In schimb, se prefac de minune ca habar nu au despre astea si tot trambiteaza de secole cum ca mintea unei femei este intortocheata, ilogica si de nepatruns pentru orice om normal! Ceea ce mi se pare strigator la cer este ca noi toate le spunem… poate prea multe uneori. Numai ca nu le desenam ce sa faca – si tot degeaba!
Ni se reproseaza ca, orice ar face dumnealor, oricum suntem nemultumite – nu ca s-ar stradui sa faca ceva, dar stiu ei de la bunici si strabunici ca nu au de ce sa depuna vreun efort pentru ca nu vor ajunge la niciun rezultat multumitor; asa ca ofteaza in timp ce beau o bere cu prietenii iar noi ii asteptam acasa pentru a sarbatori aniversarea a… X ani de casnicie, intrebindu-se ce o fi avind partenera de le da bipuri in continuu pe telefon, neobosindu-se sa-i raspunda si incheind repede discutia despre ea cu un „cred ca iar e in toane proaste – nu stiu ce are – nu le poti intelege pe femei, sunt nebune!!!”
Nu este cazul sa ne punem exasperate intrebarea „Ce nu inteleg?” – nu are niciun rost. Nici ei nu stiu ce anume nu inteleg, dar sunt siguri ca femeile nu pot fi intelese asa ca… de ce sa se deranjeze? Orice atitudine ostila a noastra in cuplu este imediat pusa pe seama unor cauze externe: influenta mamei soacre, a unei prietene care nu-l place, a presiunii atmosferice scazute, a sindromului premenstrual si tot mai departe… Rezultatul unei analize complete efectuate de un barbat asupra problemelor relatiei de cuplu suna cam asa: „Mda, esti cam isterica!”, sau „Ar trebui sa iei niste vitamine” sau, in cel mai bun caz:”Inteleg, ai o perioada grea la serviciu!”
Cred ca, in loc sa luam lectii despre cum sa ii intelegem noi pe dansii ca sa fie armonie in casa si sa curga lapte si miere… bla, bla… ar trebui sa adoptam o atitudine de felul urmator: Iubitule, nu imi pasa daca ma intelegi sau nu – doar sunt o gramada de lucruri pe care nu le intelegi sau nu le aprobi la job, dar le faci pentru ca a zis seful. Eu iti fac o lista completa cu ce imi doresc de le tine iar tu actioneaza in consecinta. Daca poti face asta si daca nu esti prea obosit si prea stresat pentru amaratul ala de manager al tau care nu-ti spala ciorapii si nici nu se epileaza inghinal cand te asteapta in tura de noapte, cu atat mai mult o poti face si nu ar trebui sa fii prea obosit si stresat cand este vorba de mine!
Nu vi se pare corect?
-
Frumusețe2 ani ago
Nu pot avea orgasm cand fac sex – ajutor! Ce se poate face?
-
Frumusețe5 ani ago
Pantofi cu toc – masurare inaltime corecta si alegerea dimeniunii tocurilor
-
Sanătate5 ani ago
Ce trebuie sa stiti despre micoza piciorului
-
Cosmetice2 ani ago
Dior Diorific Jewel Manicure Duo – Recenzie. Preț și Informații
-
Diete și Slăbire7 ani ago
Indulcitorii din dieta Dukan
-
Retete Culinare1 an ago
Prăjitură Tosca cu mac, cremă de vanilie, biscuiți și ciocolată
-
Cosmetice3 ani ago
Crema de zi pentru ten normal spre mixt din gama Abeille Royale de la Guerlain – Review Complet.
-
Blog3 ani ago
Beneficiile cafelei pentru sănătate – câtă cafea putem bea?