Top 5 parfumuri pentru primăvară/ vară

Beautyminded este blogul meu preferat! Katia prezintă numai produse de lux, iar fotografiile realizate de ea sunt dovada unui talent real şi al unui bun gust desăvârşit. M-a bucurat nespus când a acceptat să scrie un guest post, iar ideea mea a fost să ne povestească despre parfumuri fiindcă ştiu că este o specialistă la acest capitol (şi nu numai).

Aștept ca întotdeauna feedbackul vostru!

Casele de parfumuri s-au dat peste cap anul acesta în a crea ceva extraordinar pentru anotimpul cald. Când Georgia m-a rugat să enumăr 5 favorite ale acestei perioade, obsesia mea pentru parfumuri m-a pus în încurcătură; iată totuşi cele 5 opţiuni ale mele.

Marc Jacobs – Daisy Sorbet

Daisy este un adevărat clasic al brandului Marc Jacobs, un parfum râvnit peste tot în lume. Marc ne răsfaţă în fiecare an cu o ediţie limitată ‘Daisy’ şi cu sora mai mare ‘Daisy Eau So Fresh’.

Tema acestui an este Sorbet-ul, ceea ce înseamnă un parfum proaspăt şi dulce, foarte potrivit pentru vară.

Notele de vârf sunt grapefruit roz, pară şi fructul pasiunii; notele de mijloc: glicină, iasomie şi lăcrămioară; notele de baza: lemn de violetă, cedru şi mosc.

Notele de vârf fructate nu le depăşesc pe cele florale, ca atare, acest parfum reprezintă pentru mine un mix foarte subtil de prospeţime roz şi ador să îl port la birou sau atunci când îmi petrec o zi intensă în oraş.

Elie Saab – Le Parfum Resort Collection

Primul parfum în ediţie limitată al casei Elie Saab reprezintă o adevărată plăcere pentru toate simţurile. Superba sticlă albastră, inspirată de coasta Amalfi, conţine o mireasmă foarte exotică. Creatorul Francis Kurkdijan, semnatarul variantei originale ‘Le Parfum’, a realizat o muncă excelentă.

Acesta a amestecat smochina, floarea de portocal, iasomia şi frangipani obţinând un miros ce aminteşte realmente de vară. Îl găsesc exotic dar fără a fi copleşitor sau prea greu. Există în compoziţie unele elemente identificabile, însă, per total, parfumul aduce cu el o noutate plină de prospeţime. Mă face să mă simt pe o plajă din Italia…ceea ce nu e rău deloc.

Acqua di Parma – Acqua Nobile Rosa

Acqua-di-Parma-–-Acqua-Nobile-Rosa-parfum-recomandare

Aqua di Parma este un brand italienesc ce produce parfumuri minunate. Favoritul meu este ‘Rosa Nobile’, la care există acum şi o apă de toaletă cu aceeaşi mireasmă încântătoare însă mai aerată şi mai uşoară, ce seamănă cu un voal parfumat.

Notele de vârf sunt bergamotă italienească, mandarină şi coacăză neagră; notele de mijloc: piper, trandafir de Damasc, frezie şi trandafir de dulceaţă; notele de bază: ambră cenuşie şi mosc. Este vorba despre un parfum catifelat ce rezistă pe tot parcursul zilei. Îl găsesc foarte senzual şi cald, însă fără a fi copleşitor. Este perfect pentru o zi însorită.

Jo Malone – Osmanthus Blossom

Încă nu mă pot desprinde de această ediţie limitată lansată acum doi ani, însă din fericire pentru mine (şi pentru voi!) parfumul a apărut din nou, de data aceasta făcând parte din ediţia limitată a acestui an, care se numeşte ‘Blue Skies & Blossoms’. Parfumul reprezintă primul meu contact cu Jo Malone şi are un loc special în sufletul meu.

Este o mireasmă foarte verde şi florală; notele de vârf sunt miere şi piersică pe o bază de lemn de cashmir, şi îmbogăţite cu petit grain şi, bineînteles, osmanthus. Este ceva unic, şi, indiferent dacă sunteţi fani ai acestui brand sau, din contră, nu aţi auzit de Jo Malone niciodată, trebuie să mirosiţi acest parfum.

Elizabeth & James – Nirvana White

Minţile luminate din spatele brandului de fashion ‘Elizabeth & James’ sunt gemenele mondene Mary-Kate şi Ashley Olsen. ‘Nirvana’ este numele parfmului lor lansat în 2013 în două variante ‘Black’ şi ‘White’. Varianta neagră reprezintă unul dintre miresmele mele preferate pentru iarnă; iar varianta alba este tovarăşul ideal într-o zi caldă şi relaxată.

Este un parfum floral compus din bujor, lăcrămioară şi mosc; e simplu, sexy şi modern, la fel ca sticla. Este decontractant si ofera ‘acel ceva’ pe parcursul zilei. Sfatul meu este să investiţi şi în versiunea ‘rollerball’ pentru a reaplica parfumul la încheieturi ori de câte ori e nevoie pe parcursul zilei; mirosul rezistă astfel mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.