Ritualul meu zilnic de îngrijire a tenului

Nu cred că mai este o noutate faptul că îmi place să alternez produsele de îngrijire a feței. Am 2 game de la Estée Lauder și o combinație de game de la Caudalie pe care le folosesc prin rotație în decursul unui an, fiindcă am observat că în felul acesta, efectul produsului este mai puternic asupra tenului și nici nu ajung să mă plictisesc. În urma unei ședințe de consiliere cu produse Caudalie, mi-am făcut o listă cu ceea ce am nevoie, și deja de câteva luni folosesc doar acest brand în ritualul meu zilnic de îngrijire.

Pentru tenul meu mixt cu tendințe spre gras, folosesc apa micelară demachiantă, fiindcă este super-ușoară, mă scapă rapid de machiaj și impurități, și lasă o senzație proaspătă și hidratată. După demachiere folosesc loțiunea tonică hidratantă care are rolul de a curăța și mai în profunzime; acest produs poate fi înlocuit cu apa de struguri…eu le folosesc pe amândouă.

După curățare, aplic serul hidratant din gama Vinosource- Sérum S.O.S Désaltérant care este foarte ușor și îmi oferă exact doza de hidratare necesară însă fără să îmi încarce tenul; în plus, intră repede în piele și împrospătează. Parfumul este fin și dispare aproape imediat după aplicare, iar textura este undeva între ser și cremă. Îmi place și faptul că cei de la Caudalie folosesc la multe dintre cosmetice recipienți din sticlă cu pompiță…ceea ce face ca produsul să se păstreze mai bine, să nu se oxideze, iar bacteriile să fie ținute la distanță. 2 pompițe sunt de ajuns pentru o acoperire completă (față, gât și decolteu).

cum-am-grija-de-tenul-meu

Pentru conturul ochilor folosesc un produs din gama Premier Cru-La Crème Yeux care este țintit pe ridurile de expresie, cearcăne și umflături. Mie îmi place fiindcă este din nou o cremă ușoară ce se absoarbe rapid, nu are miros și din care trebuie folosit doar câte puțin (1 pompiță/ utilizare). Hidratează perfect și iluminează zona de sub ochi; la capitolul pungi, nu văd o drastică diferență, fiindcă în cazul meu această problemă este una genetică și nu una care se poate rezolva cu produse specifice…deci, probabil că la persoanele care au retenție de apă, funcționează mai bine. Recipientul este tot din sticlă cu pompiță.

Crema pe care o aplic apoi, este una din gama Pulpe Vitaminée- Émulsion Anti-Rides; este un produs ușor și răcoritor care asigură hidratarea fără să îngrașe și fără să încarce porii. Are un parfum discret care nu e deloc deranjant și care dispare la fel de rapid precum intră crema în piele (trebuie să menționez că mie nu îmi plac produsele de față cu miros puternic). Recipientul este de data aceasta din plastic dar tot cu pompiță; 1-2 pompițe sunt de ajuns pentru față, gât și decolteu. Textura este una între cremă și ser.

Seara nu prea obișnuiesc să aplic creme pe față, ci prefer ca după curățare să folosesc, mai ales iarna, uleiul de argan sau de avocado.

Cam acesta este ritualul meu zilnic de îngrijire, curățare și hidratare a tenului. Iubesc produsele Caudalie fiindcă sunt de o calitate indiscutabilă, nu conțin parabeni, coloranți, conservanți și alte substanțe dăunătoare; în plus, nu sunt testate pe animale iar recipienții sunt din materiale reciclate sau reciclabile. Se găsesc în exclusivitate în farmaciile Centrofarm.

 Voi cum vă îngrijiți tenul? Ce produse folosiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.