SkinCare pentru Copii – Cele mai Bune Produse pentru Îngrijirea Pielii

Produsele de îngrijire a pielii/ părului bebelușilor și copiilor sunt peste tot și ne preocupă pe noi, părinții.

Când fiul meu era bebeluș și locuiam încă în România, foloseam mult produsele mărcii Bübchen, raportul preț-calitate mi se părea foarte bun.

Apoi, aici în Belgia am început cu Weleda și de atunci nu am mai renunțat la ea.

Produse de skincare pentru copii del a Weleda

PĂR

Weleda Calendula Shampoo and Body Wash mi se pare cel mai bun produs pentru cei cu piele sensibilă (eu personal folosesc în exclusivitate acest produs pentru zona intimă).

Fiul meu se spală pe păr (dar și pe corp, atunci când nu are eczemă) doar cu acest produs fiindcă nu îl ustură ochii, iar mie îmi place că miroase a curat și lucește frumos. El se spală zilnic pe cap, că atare e important să folosească ceva care să fie foarte blând.

Vă recomand acest produs vouă și copiilor voștri (indiferent de vârsta lor)!

CORP

De câțiva ani Matthieu (fiul meu) are episoade cu eczemă și atunci necesită produse specifice, iar eu am ales să folosesc La Roche Posay. Nu am făcut foarte mult research, m-am bazat pe faptul că aici dermatologii recomandă marca, și am hotărât să încerc.

La el a funcționat din prima și de atunci nu am mai schimbat. Am mereu în casă creme de corp sau geluri de duș din gama La Roche Posay pentru piele sensibilă și atopica, iar noi, părinții, folosim produsele cot la cot cu puștiul.

Lipid-replenishing balm Lipikar Syndet AP+ este foarte fain, calmează pielea sensibilă, uscată, atopica, calmează zona cu eczemă încă de la prima folosire. Îl recomand!

De asemenea, am cumpărat și recumparat Lipid-Replenishing Cleansing Oil Anti-Irritation Lipikar; nu e atât de hidratant precum crema de duș însă e fain mai ales vara.

Ca și cremă de corp, aleg pentru copil orice din gama Lipikar fiindcă tot ce am folosit, mi-a plăcut foarte mult.

Anul trecut am făcut cunoștință cu marca SVR ce aparține concernului Filorga iar ei au început să îmi trimită produsele din gama lor pentru piele sensibilă, atopica, cu eczemă; gama ce se numește Topialyse.

cele-mai-bune-produse-pentru-skincare-la-copii

Sunt și acestea produse faine, am cumpărat și recumparat Topialyse Gel Lavant; de asemenea, îmi place cum se comportă eczema fiului meu atunci când aplic Topialyse Baume Intensif.

Dacă aveți ocazia să încercați această marcă, vă recomand gama Topialyse. Singurul minus e faptul că balsamurile/ cremele pentru corp intră mai greu în piele.

PROTECȚIE SOLARĂ

Când vine vorba despre protecția solară, eu prefer din nou (atât pentru cel mic cât și pentru noi) marca La Roche Posay. În fotografia de mai jos puteți vedea ce am folosit anul trecut în vacanță; sunt produse în care am încredere fiindcă protejează calumea și sunt blânde; vi le recomand în special dacă voi sau copiii voștri aveți pielea atopica sau foarte uscată.

Alegeți pentru copii formulele cremă mai degrabă decât cele spray fiindcă protejează mai bine!

DINȚI

Amintesc aici și ce folosește Matthieu pentru igena orală: de la primul dinte am cumpărat Elmex. Chiar dacă uneori mai alternez cu paste de dinți fără fluor, rămâne primordială pasta de dinți al acestui brand, iar medicul nostru dentist ne-o recomandă. Folosim deci cu toții diferitele produse Elmex (inclusiv apa de gură). Matthieu are dinții foarte sănătoși, încă nu a avut probleme, nici măcar o carie, însă se spală cu religiozitate și foarte temeinic de două ori pe zi.

DURERI MUSCULARE

În cazul în care copiii voștri fac sport și au dureri musculare, vă recomand Weleda Muscle Massage Oil-Arnica; este foarte bun, noi îl folosim mereu. Intră rapid în piele și calmează imediat.

BUZE

De asemenea, pentru protecția buzelor, Matthieu folosește iarna Weleda Everon Lip Balm iar vara La Roche Posay Anthelios XL Lip Stick SPF 50+.

Voi ce produse de ingrijire a pielii/ parului folositi pentru copiii/ bebelusii vostri?